Onze aanleiding

De huidige jeugdzorgwereld (de wereld van regels, protocollen en prestatie indicatoren) die wij als volwassenen om kinderen hebben heen gebouwd schiet ernstig tekort. Om kinderen de veiligheid & ontwikkeling te bieden die ze stuk voor stuk verdienen, zullen we binnen de jeugdzorg, zaken fundamenteel anders moeten aanpakken.

Onze doelen

Wij hebben grootse doelen voor de jeugdzorg in Friesland, namelijk: Núl uithuisplaatsingen, Núl suïcides, Núl residentiële plaatsingen, Núl complexe echtscheidingen, Núl thuiszitters en Núl…    Hoe? Door elkaar te inspireren, uit te dagen & te helpen om binnen & buiten de kaders van onze systemen elkaar met voorbeelden te laten leren & ervaren hoe wij het voor kinderen beter kunnen doen.

Het laatste nieuws & evenementen

JUN

Van 09.00 tot 11.00 uur. Reserveer de datum en tijd alvast in je agenda.

SEP

Van 09.00 tot 11.00 uur. Reserveer de datum en tijd alvast in je agenda.

Onze vijf uitgangspunten

Aan deze uitgangspunten kun je de beweging van Nu tot Nul altijd herkennen

1. We gebruiken bewezen werkzame kennis

In theorie zoú kennis in de praktijk kunnen werken, maar dat wil niet zeggen dat dat ook zo is. Daarom passen we kennis toe die haar waarde al praktisch bewezen heeft. Kennis waarmee we aantoonbaar richting Nul bewegen.

2. We werken met goed geschoolde professionals

Vanachter een bureau worden plannen geschreven, maar in de praktijk wordt ervaring opgedaan. Onze beweging wordt op gang gebracht en gehouden door de praktische kennis van goed geschoolde professionals. Professionals die hun gezonde verstand gebruiken en die met hun voeten in de klei staan.

3. We gaan voor grote doelen

De grootste veranderingen bereik je door het stellen van grote doelen. Onze doelen? Núl uithuisplaatsingen, Núl suïcides, Núl residentiële plaatsingen, Núl complexe echtscheidingen, Núl thuiszitters en Núl…

4. We omarmen een mindset van constant verbeteren

Elke verandering begint bij het proberen van nieuwe dingen. En ja, die nieuwe dingen kunnen ook mislukken. Niet getreurd, want daar leren we alleen maar meer van. Constant verbeteren is voor ons de enige weg van Nu naar Nul.

5. We nodigen je uit en werken graag samen

Wij zijn een inclusieve beweging. Niet hiërarchisch, maar gelijkwaardig. Samenwerken vanuit verschillende perspectieven vormt de sleutel naar nieuwe en bestendige samenwerkingsvormen. Sámen aan de slag!    Daar worden we blij van!   

Dit zijn onze vooroplopers en hun verhalen uit de praktijk:

Dit zijn onze voorlopers… Doe jij ook mee?

Ben jij ook voor Núl? Doe dan mee!

Je loopt niet alleen. Meer dan 50 voorlopers gingen je voor.

Wij gunnen kinderen de veiligheid en ontwikkeling die ze verdienen.

Daarom is NU de tijd aangebroken om elkaar te inspireren, uit te dagen & te helpen

We verzamelen voorbeelden en verhalen en creëren nieuwe voorwaarden