09/03/2021

Succesvolle inspirerende werkbijeenkomst.

Op vrijdag 5 februari jl. sloten meer dan 50 voorlopers aan bij de eerste inspirerende werkbijeenkomst van de beweging van Nu tot Nul. Voordat de groep voorlopers inhoudelijk aan de slag ging, werd er eerst in koppels kennisgemaakt. Want, waar je samen ook naartoe wilt bewegen, dat bewegen gaat simpelweg sneller en beter wanneer je elkaar wat beter kent. Na deze eerste korte kennismaking nam ervaringsdeskundige Noa van Hagen de groep mee in haar verhaal, waarin zij haar verlangen naar een andere inrichting in de Friese jeugdzorg deelt. Noa pleit voor een inrichting vanuit openheid en verbinding. En het belangrijkste daarbij is, om te voorkomen dat jongeren beschadigd raken. Geïnspireerd door het verhaal van Noa gingen de voorlopers in breakout rooms uiteen om haar verlangen van de beweging van Nu tot Nul te beschrijven. De eerste breakout sessie was een feit.

Het onderwerp van de tweede breakout sessie: Verlangen krijgt vervolgens inhoud door te dóén.Voorlopers Wouter en Bianca (lees hier hun indrukwekkende verhaal) hadden een duidelijke boodschap ter introductie: “Wat je doet, hoeft niet altijd relevant te zijn… dóé het gewoon.” In de verschillende breakout rooms werd vervolgens besproken wat we mórgen al zouden kunnen veranderen om het samen beter te doen… Met interessante discussies over samenwerkende organisaties als gevolg.

Wanneer er een verlangen is en je zit samen in de doe-stand, dan is het goed om te weten wat je met dat handelen wilt bereiken. Hoe ziet de wereld eruit wanneer je gedaan hebt wat je doet? Natuurlijk willen we allemaal richting die Nul. Maar om vooral niet handelingsverlegen te worden, is het goed om grote doelen op te delen in kleine stapjes. Hierover werd, na een inspirerende introductie van Janneke Majoor, door de voorlopers gediscussieerd in de laatste breakout sessie.

Alle input uit deze eerste inspirerende werkbijeenkomst is verzameld. Contacten zijn gelegd én mensen zoeken elkaar inmiddels ook al op. Mooie concrete stappen worden gezet, richting onze grote doelen. Op 9 april a.s. vindt de volgende werkbijeenkomst plaats. Dan gaan we samen verder waar we gebleven zijn!

Heb je na het lezen vragen, of wil je graag eens doorpraten met ons? Stuur voorloper Antiena een bericht op Linked-in.

– Antiena Hilbrandie

Meer nieuwsberichten? Lees ze hier:

Ben jij ook voor Núl? Doe dan mee!

Je loopt niet alleen. Meer dan 50 voorlopers gingen je voor.

Wij gunnen kinderen de veiligheid en ontwikkeling die ze verdienen.

Daarom is NU de tijd aangebroken om elkaar te inspireren, uit te dagen & te helpen

We verzamelen voorbeelden en verhalen en creëren nieuwe voorwaarden