Jurian Zwarts

…Beweegt ook mee!

Zien dat het werkt, dat geeft een enorme kick!

Ik wil graag meebewegen omdat ik in mijn twaalfjarige onderwijsloopbaan heb ervaren dat een veilige omgeving bieden en zelfvertrouwen stimuleren het meeste effect hebben op het persoonlijk welzijn en de onderwijsresultaten van leerlingen. Als leerkracht hierop inzetten en leerlingen met de grootste angsten of de meest complexe  problematieken laten ontdekken wat ze kunnen én wat ze kunnen bereiken… En zien dat het werkt… Dat geeft een enorme kick!

Als kind de kans krijgen om je te ontwikkelen tot een gelukkig mens, dat lukt niet altijd binnen het regulier onderwijs. Steeds vaker voel ik dat juist kinderen die iets extra’s nodig hebben – wat meer persoonlijke aandacht – dat niet krijgen. Dat schuurt met mijn rechtvaardigheidsgevoel en daardoor heb ik gemerkt dat het reguliere onderwijs minder bij mij past.

Ik wil me meer richten op het begeleiden van de persoonlijke processen van leerlingen als ménsen binnen het onderwijs. Dat is mijn drijfveer. Het sluit ook naadloos aan bij mijn wens om alle kinderen de kans te geven om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau. Dat kan alleen als ik anders ga werken: door mogelijkheden naar ze toe te brengen en door onmogelijkheden vóór en samen mét ze op te lossen. Alles op basis van gelijkwaardigheid en het warme, oprechte gevoel van familie. Ik wil daarbij duidelijkheid, eerlijkheid, geduld en humor inzetten, om de moeilijkheden die we tegenkomen, aan te pakken.
Hoe en waar? In een omgebouwde Amerikaanse schoolbus als vernieuwende, veilige leeromgeving, waardoor leerlingen letterlijk in beweging komen. Met als doel de ontwikkeling te stimuleren van voordeur tot ieders persoonlijke tussenhalte en eindstation.

Jurian is docent en oprichter van Onderwegwijzer.

Ieder kind verdient het om zich te kunnen ontwikkelen tot een gelukkig mens

Bedankt voor het lezen! Kunnen wij elkaar helpen?

Heb je na het lezen vragen, of denk je dat we iets voor elkaar kunnen betekenen? Stuur mij een bericht op Linked-in.

 

Kun je mij helpen?

Mijn vraagstuk:

 

Zo help ik jou:

  • De waarde van de presentiebenadering. Mijn ervaring binnen het onderwijs is dat alles valt of staat met oprecht contact. De relatie is alles, onderwijs komt later wel.

Ontmoet onze voorlopers en hun verhalen:

Meer verhalen? Ontdek ze hier

Ben jij ook een voorloper? Doe mee!

Je loopt niet alleen. Meer dan 50 voorlopers gingen je voor.

Wij gunnen alle Friese kinderen de veiligheid & ontwikkeling die ze stuk voor stuk verdienen.

Daarom is NU de tijd aangebroken om elkaar te inspireren, uit te dagen & te helpen

We verzamelen voorbeelden en verhalen en creëeren  nieuwe voorwaarden