Antiena Hilbrandie

…Beweegt ook mee!

Ik wil graag een steentje bijdragen om het jeugdzorg systeem weer soepel te laten verlopen

Na 15 jaar werkervaring in de jeugdzorg heb ik veel gezien en meegemaakt. Ik heb ervaren hoe het is om voor een jongere een traject gericht op de toekomst rond te krijgen. Als het gaat om jongeren met een lange hulpverleningsgeschiedenis en waar op meerdere gebieden problemen zijn is dit erg lastig. Of eigenlijk onmogelijk.

Ik noem het een puzzel die je bijna nooit goed in elkaar krijgt. Dit komt na mijn inziens grotendeels door het systeem waar we met elkaar deel van uit maken. Ik zie en ga ervanuit dat iedereen die in de jeugdzorg werkzaam is dit met hart en ziel doet. Echter door het systeem is het soms onwerkbaar geworden. Dit gaat ten eerste ten koste van de kinderen en gezinnen maar ook zeker van de medewerkers. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Er zijn al voorbeelden die laten zien dat het anders kan. Dat om wille van het systeem er goede samenwerkingen op gang komen of er andere keuzes worden gemaakt dan we wellicht gewend zijn. Ik wil graag een steentje bijdragen om het jeugdzorg systeem weer soepel te laten verlopen. Zodat ieder weer kan doen waarom hij/zij voor het werkveld gekozen heeft.

Antiena is manager Team Toegang Hoogspecialistische jeugdhulp.

Ik zie en ga ervan uit dat iedereen die in de jeugdzorg werkzaam is dit met hart en ziel doet

Mijn missie is dat jongeren en gezinnen op het juiste moment de juiste zorg ontvangen. Dit kan ik doen door mensen aan elkaar te verbinden, het gesprek op gang te brengen over hoe het anders kan en creatieve oplossingen aan te gaan. Samenwerken, verbinden en duurzaamheid zijn termen die wat mij betreft nodig zijn om het kind/ de jongere op weg te helpen naar een goede toekomst. Transformatie en ‘out of the box’. Dit zijn termen die we tegenwoordig veel horen en ja ik gebruikt ze ook regelmatig.Maar waar het voor mij echt om gaat is, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we met elkaar gaan samenwerken zodat niet het systeem maar de jongere centraal staat. Ik ben geïnteresseerd in ideeën wat werkt en wat echt resultaat heeft gehad. Hoe kunnen we daar meer van doen. Laten we het simpel houden. Ik heb kennis van het jeugdzorg systeem en de sociale kaart als het gaat om jongeren met (zeer) ernstige gedragsproblematiek. In de jaren dat ik werkzaam was in de gesloten jeugdzorg heb ik ervaring op gedaan in het voorkomen en efficiënt inzetten van zorg. Dit aan de hand van samenwerken met verschillende expertises. Hierdoor heb ik zicht op wat er anders kan in een voorstadium van oa HSJ. Nu vanuit mijn rol binnen de hoog specialistische jeugdhulp in Friesland zet ik dit voort. Ik denk graag mee en adviseer bij casuïstiek waar iemand in vast loopt. Daarnaast leg ik de verbinding voor samenwerking om meer draagvlak te creëren.

Bedankt voor het lezen! Kunnen wij elkaar helpen?

Heb je na het lezen vragen, of denk je dat we iets voor elkaar kunnen betekenen? Stuur mij een bericht op Linked-in.

 

Kun je mij helpen?

Ik ben geïnteresseerd in ideeën wat werkt en wat echt resultaat heeft gehad. Hoe kunnen we daar meer van doen. Laten we het simpel houden.

Zo help ik jou:

  • het jeugdzorg systeem en de sociale kaart als het gaat om jongeren met (zeer) ernstige gedragsproblematiek
  • het voorkomen en efficiënt inzetten van zorg
  • samenwerken met verschillende expertises
  • Ik denk graag mee en adviseer bij casuïstiek waar iemand in vast loopt
  • Ik leg de verbinding voor samenwerking om meer draagvlak te creëren

Ontmoet onze voorlopers en hun verhalen:

Meer verhalen? Ontdek ze hier

Ben jij ook een voorloper? Doe mee!

Je loopt niet alleen. Meer dan 50 voorlopers gingen je voor.

Wij gunnen alle Friese kinderen de veiligheid & ontwikkeling die ze stuk voor stuk verdienen.

Daarom is NU de tijd aangebroken om elkaar te inspireren, uit te dagen & te helpen

We verzamelen voorbeelden en verhalen en creëeren  nieuwe voorwaarden