Alona Labun

…Beweegt ook mee!

Tijdig passende hulp bieden en aansluiten bij de voorkeuren en wensen van kinderen, jongeren en gezinnen, maak voor hún het verschil!

Ik wil meebewegen omdat ik heel graag zou willen dat kinderen, jongeren en gezinnen zich gehoord en begrepen voelen. Dat zij tijdig de hulp ontvangen, die passend is bij hun voorkeuren en wensen, die écht het verschil voor hun maakt. Helaas zien we in de praktijk nog té vaak dat gezinnen onvoldoende of niet worden geholpen. Ze worden vaak losgelaten en ‘doorgeschoven’ waardoor de hulp niet in samenhang, onvoldoende gecoördineerd en op elkaar afgestemd wordt ingezet.

Er is heel veel kennis beschikbaar over dat wat nodig en belangrijk is, maar het lukt in de dagelijkse praktijk vaak niet om deze kennis ook daadwerkelijk toe te passen.
Vanuit het uitgangspunt ‘SAMEN – LEREN – DOEN’ draag ik graag een steentje bij aan deze mooie beweging. Ik zet in op verbinding van kennis, expertise, ervaringen en prachtige voorbeelden van hoe het anders en wél goed kan. Laat ons vooral van- en met elkaar leren en samen zoeken naar praktische oplossingen om de dagelijkse jeugdhulppraktijk te verbeteren.

Alona is senior onderzoeker bij Jeugdhulp Friesland & coördinator Kenniswerkplaats Jeugd Friesland.

Samenwerken om het benutten van bestaande kennis nog meer en beter in te bedden.

Bedankt voor het lezen! Kunnen wij elkaar helpen?

Heb je na het lezen vragen, of denk je dat we iets voor elkaar kunnen betekenen? Stuur mij een bericht op Linked-in.

 

Kun je mij helpen?

Ik ben geïnteresseerd in inspirerende voorbeelden van ‘out-of-the-box’ en maatwerk oplossingen: anders denken, anders doen, het aandurven om een lange adem te hebben – om lef te hebben. Hoe kunnen we het benutten van bestaande kennis, het goed onderbouwen van de stappen die we zetten – het leren en reflecteren nog meer en beter inbedden?

Zo help ik jou:

  • Ik deel heel graag de bestaande kennis uit wetenschap, praktijk en ervaringen van jeugdigen en gezinnen en ondersteun bij het (door)ontwikkelen en vertalen van deze kennis naar concrete toepassingen voor veranderingen in de praktijk.
  • Ik probeer de verbinding tot stand te brengen, tussen collega’s, organisaties, regionale en landelijke projecten en initiatieven.
  • Ik ondersteun en faciliteer bij het creëren van een lerende omgeving, innovatieve bewegingen en de verbetercyclus in de regio en daarbuiten.

Ontmoet onze voorlopers en hun verhalen:

Meer verhalen? Ontdek ze hier

Ben jij ook een voorloper? Doe mee!

Je loopt niet alleen. Meer dan 50 voorlopers gingen je voor.

Wij gunnen alle Friese kinderen de veiligheid & ontwikkeling die ze stuk voor stuk verdienen.

Daarom is NU de tijd aangebroken om elkaar te inspireren, uit te dagen & te helpen

We verzamelen voorbeelden en verhalen en creëeren  nieuwe voorwaarden